In het voormalige kloostercomplex Koningsbosch wil Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V. een hotel vestigen, inclusief restaurant en wellness-voorzieningen. Daarnaast zijn er plannen om in de kloostertuin woningen te realiseren en komen er meerdere buurtvoorzieningen, waaronder een supermarkt – www.koningsbosch.eu. Om dit alles te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. RA infra heeft voor de ruimtelijke onderbouwing een verkeersonderzoek uitgevoerd met aandacht voor de toekomstige parkeerbehoefte en de verkeersontsluiting van het plangebied.

kloostercomplex_650

Om dit alles te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. RA infra heeft voor de ruimtelijke onderbouwing een verkeersonderzoek uitgevoerd met aandacht voor de toekomstige parkeerbehoefte en de verkeersontsluiting van het plangebied.

Binnen het project is de opdrachtgever volledig ontzorgd en is met diverse partijen de samenwerking gezocht voor een goed resultaat in een kort tijdsbestek. Bij het project waren onder andere betrokken:

  • Tritium t.b.v. akoestisch onderzoek;
  • Van Helmond Zuidam architecten t.b.v. invulling plangebied;
  • Gemeente Echt-Susteren t.b.v. verkeers-/parkeersituatie;
  • Plan ROS t.b.v. opmaak bestemmingsplan;
  • Provincie Limburg t.b.v. ontsluiting plangebied.

Eind 2016 is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend en de verwachting is dat het project eind 2018 wordt opgeleverd. Het is een prachtig project en wij zijn dan ook erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.