banner_glasvezel2

Ontdek de kracht van glasvezel

Een modern glasvezelnetwerk is een must in onze moderne maatschappij. Om gebruik te kunnen maken van de allersnelste vorm van internet is een betrouwbaar glasvezelnetwerk daarom een noodzaak.

Ontzorgen van opdrachtgevers

RA infra staat graag aan de wieg van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de aanleg van glasvezelnetwerken. We zien erop toe dat de aanleg van een breedbandnetwerk met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gebeurt en zo min mogelijk overlast voor de omgeving veroorzaakt. Het ontzorgen van opdrachtgevers, vaak gemeenten, staat daarbij centraal.

Analyseren kabeltracés

Voorafgaand aan de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk beoordeelt RA infra de voorgestelde kabeltracés. De ondergrondse infrastructuur wordt geanalyseerd en mogelijke obstakels geïnventariseerd. Waar bijvoorbeeld niet met een open-sleuf-methode gewerkt kan worden, voorziet RA infra in een alternatieve werkwijze. Zo voorkomen we overlast, schade en dus extra kosten tijdens de aanleg van glasvezel.

10 jaar ervaring met glasvezel

RA infra begeleidt al 10 jaar de aanleg van glasvezelnetwerken. We weten wat we tijdens de aanleg kunnen verwachten, herkennen de valkuilen vooraf. Door onze ervaring sturen we proactief op alternatieve oplossingen. Zo voorkomen we onaangename verassingen en voorkomen overlast. RA infra heeft glasvezelprojecten begeleid in: Duizel, Eersel, Helden, Kessel, Knegsel, Maasbree, Meijel, Panningen, Oirschot, Sint- Oedenrode, Steensel, Valkenswaard, Veldhoven en Wintelre.

Krachtige stimulans

Een breedbandnetwerk kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van de leefomgeving. Buitengebieden met leegloop en leegstand, kunnen na aanleg van glasvezel toch weer interessante woon- of bedrijfslocaties zijn. Breedbandinternet biedt eindeloze mogelijkheden voor diensten van bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg, woningbouw en culturele organisaties. Glasvezel kan een krachtige stimulans zijn voor zowel de economische als maatschappelijke ontwikkeling van een gebied. RA infra is er trots op om daaraan een steentje te mogen bijdragen!