Projectomschrijving

Opdrachtgever: Gemeente Maastricht

Aanleiding

De Grote Gracht brengt voetgangers, fietsers en auto’s – middels eenrichtingverkeer – naar de binnenstad van Maastricht. De Grote Gracht is onderdeel van de fietsverbinding Koningin Emmaplein-Markt. Om deze voor fietsers veiliger te maken, was besloten parkeerplaatsen te laten vervallen en de straat van een herinrichting te voorzien. RA infra werd gevraagd een werkomschrijving te maken voor de toe te passen historische materialen (natuursteen) en bestek en tekeningen te maken voor deze herinrichting.

Uitdaging

De Grote Gracht bevindt zich in een binnenstedelijke omgeving. Naast fietsen rijden er ook veel auto’s en bussen. Bovendien zijn er ook verschillende winkels in de buurt, die de nodige aanloop creëren. De fasering van de herinrichting is er daarom op gericht om zo min mogelijk overlast te creëren.

Voor fietsers richting de Markt is een aparte fietsstrook ontworpen. Qua veiligheid een duidelijke verbetering. Door het werken met natuursteen is de straat ook esthetisch opgewaardeerd en past hierdoor beter in de omgeving.

Taken RA infra:

  • Opstellen werkomschrijving toe te passen en in te kopen ‘Petit Granit / Belgische blauwe hardsteen’ banden en Chinese graniettegels
  • Opstellen RAW-bestek en tekeningen
  • Opstellen EMVI-criteria

Meer weten?

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met:

Jos Heijnens Jos Heijnens
sr. projectingenieur
06 106 44 066
j.heijnens@rainfra.nl