Enig idee hoeveel verkeersborden er in uw gemeente staan? Het saneren van het aantal verkeersborden heeft voor verschillende gemeenten geresulteerd in 20 à 30% minder verkeersborden. Wilt u ook de verkeersveiligheid bevorderen en/of besparen op onderhoudskosten door overbodige verkeersborden te verwijderen, maar u heeft onvoldoende capaciteit of kennis om dit te bewerkstelligen, dan helpen wij u graag op een kosteneffectieve manier op weg.

Met een dergelijke afname van het aantal verkeersborden kunt u een forse besparing op de onderhoudskosten realiseren. Ook levert de afname een positieve bijdrage op aan het straatbeeld. Aan de andere kant moet er voor worden gewaakt dat er niet onder omstandigheden te weinig verkeersborden en waarschuwingen aanwezig zijn voor een gewenst verkeersgedrag van weggebruikers. Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid.

Het saneren van verkeersborden vraagt dan ook om een gedegen aanpak. Met onze inventarisatie krijgt u inzicht waar welke typen verkeersborden staan en wat de (onderhouds)staat is van deze borden. Aan de hand van een vooraf opgesteld toetsingskader wordt (verkeerskundig) beoordeeld welke verkeersborden vervangen, verhangen, verplaatst, verwijderd of bijgeplaatst moeten worden. Deze beoordeling resulteert in een actieplan waarin de noodzakelijke en gewenste acties zijn weergegeven.

Mocht u geïnteresseerd zijn, informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Of heeft u specifieke wensen voor de inventarisatie of het ontsluiten van de data, laat het ons weten.
Neem contact op met: Dirk van der Heijden.